Slikkerveer bezegelt lot OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland

Door de nederlaag tegen Slikkerveer werd het lot van OSV Oud-Beijerland definitief bezegeld. De formatie van trainer Peter van Gestel moest, na een 1-5 ruststand, met 1-8 haar meerdere erkennen in het team van trainer Gijs Zwaan. Voor de bezoekers stond het behouden van de tweede plaats op het spel, terwijl voor de thuisploeg het ontlopen van degradatie een Houdini act zou betekenen. Al snel was duidelijk welke kant het duel op zou gaan, want in de 3e min. al was het Sem Meulstee, die uit een scrimmage van dichtbij de 0-1 achter OSV-doelman Donovan Levestone wist te schieten. Nauwelijs 3 minuten later stond ook de 0-2 al op het scorebord, toen Robert Kosten een voorzet van Jochem Kouwenhoven wist binnen te schieten. Ondanks de snelle achterstand bleef de thuisploeg proberen om in de wedstrijd te blijven, maar kon niet voorkomen dat in de 25e min. een schot van Bas Mulder vanaf de 16-meterlijn doel trof: 0-3. Maar nadat een schot van Jayden Spiering in de 29e min. nog rakelings naast het doel van keeper Ricardo Kieboom verdween, was het een minuut later wel raak toen diezelfde speler alert reageerde op een steekbal van Mounir Battouh: 1-3. De bezoekers reageerden meteen en was het Bas Mulder, die uit een voorzet vanaf de linkerflank de bal in een keer op de slof nam voor de 1-4. Twee minuten later liep de speler wederom slim mee om een voorzet van Boy van Reede, al dan niet in buitenspelpositie, af te ronden: 1-5. Ook in de tweede helft ging Bas Mulder door met het opvoeren van de score door zowel de 1-6 als de 1-7 binnen te schieten. In de slotminuut was het nog Sem Meulstee, die na een breedtepass voor de 1-8 eindstand tekende. Voor OSV is het ‘spreekwoordelijke’ doek hiermee gevallen. Slikkerveer schiep zich door de ruime overwinning een goede uitgangspositie voor de nacompetitie.

Op zaterdag 25 mei a.s. zal OSV voor de laatste wedstrijd van het seizoen op bezoek gaan bij CKC, dat bij SVS een 4-2 nederlaag leed. Slikkerveer ziet Strijen op bezoek komen, dat thuis met 1-2 het onderspit delfde tegen Overmaas. Overmaas zal FC IJsselmonde treffen, dat mede door een 3-3 gelijkspel tegen Zwarte Pijl nog strijdt voor het ontlopen van de nacompetitie. Voor SV Charlois is na de 0-3 nederlaag tegen kampioen FC Binnenmaas ook het doek gevallen. Alle wedstrijden beginnen om 14.30 uur. OSV Oud-Beijerland – Slikkerveer 1-8 (1-5): 3. Sem Meulstee 0-1; 6. Robert Kosten 0-2; 25. Bas Mulder 0-3; 30. Jayden Spiering 1-3; 34. Bas Mulder 1-4; 36. Bas Mulder 1-5; 47. Bas Mulder 1-6; 62. Bas Mulder 1-7; 90. Sem Meulstee 1-8. OSV Oud-Beijerland: Donovan Levestone – Romano Liefeld, Renzo Dolk en Calvin van Beijeren – Ryan Langenberg, Jeandre Andrea (68. Ryan Rugebregt), Mounir Battouh, Shurnel Francois en Jayden Spiering – Raylicho Babel (51. Anel Kudic) en Luca Dorst (51. Kililou Agrièn).

Slikkerveer: Ricardo Kieboom – Boy van Reede, Ryan van Dongen, Johnny van Vugt (60. Jesse Ringlever) en Denno Stoffels (46. Sem Seifi) – Romain van Bruggen, Bas Mulder en Mike van Dongen (73. Danijal Ollong) – Jochem

Kouwenhoven (73. Cesar Guzman), Robert Kosten (60. Aaron Plaizier) en Sem Meulstee.

Arbiter Jaap van Drunen uit Maasdam toonde in het sportieve duel de gele kaart aan de OSV-spelers Mounir Battouh, Raylicho Babel en Shurnel Francois, terwijl aan Slikkerveer -zijde Denno Stoffels en Jesse Ringlever werden genoteerd.